keskiviikko 8. helmikuuta 2017

KOTITEKOISET JA RAIKKAAT SAUNANAAMIOT


Ihon hoito ei riipu aina kalleimmista kosmetiikkatuotteista, vaan toimivia reseptejä voi loihtia omista kaapeista omassa keittiössä. Tänään jaan simppeleitä sekä yllättäviä kasvonaamioniksejä, jotka ovat saaneet vaikutteita suomalaisuudesta, suomalaiseen tyyliin, saunassa tehtäväksi. Saunassa ihohuokoset aukeavat lämmön ansiosta ja näin ollen naamion vaikutus tehostuu.

Mitä lähes jokaisen suomalaisen keittiön kaapeista löytyy? Ainakin kahvia, ruista, perunaa, hedelmiä, mausteita, hunajaa ja marjoja. Tänään yhdistellään kaapista löytyviä asioita, joista voi tehdä tehokkaita, kosteuttavia, kuorivia, kiinteyttäviä ja korjaavia naamioita. Aina ei tarvitse lähteä omaa kotia kauemmas hemmotellakseen itseään. Laita sauna lämpiämään ja valitse mieleisesi naamioresepti. Jokainen naamio sopii niin naisille kuin miehillekin! :)



PERINTEINEN HUNAJA-SAUNANAAMIO  KOSTEUTTAVA

Levitä puhdasta hunajaa kasvoille ja decolte-alueelle juuri ennen löylyyn menoa. Simppeli ihoa kirkastava hunajanaamio hoitaa, suojaa ja ravitsee ihoa. Hunajalla on desinfioiva vaikutus ja se on hyväksi haavojen ja tulehdusten hoidossa. Anna vaikuttaa löylyn ajan ja huuhtele huolellisesti pois. Huom! Älä tee hunajanaamiota, jos olet siitepölyallergikko!

TARVITSET: 1-2 rkl hunajaa
TEE NÄIN: levitä kasvoille ja decolte-alueelle
VAIKUTUSAIKA: löylyn ajan / 5-15 min



KUORIVA RUIS-HUNAJANAAMIO  KUORIVA

Sekoita hunajan joukkoon ripaus ruisjauhoa. Hunaja kosteuttaa ja desinfioi ihoa samalla kun ruisjauho kuorii pehmeästi ihon kuollutta solukkoa. Seoksella voi kuoria koko kehon. Jos olet, allerginen ruisjauholle, voit korvata sen sokerilla! Voi tehdä naamion saunassa olon ajaksi, tai kasvojen puhdistuksen jälkeen.

TARVITSET: 1-2 rkl hunajaa, ripaus ruisjauhoja
TEE NÄIN: sekoita ainekset ja levitä kasvoille ja decolte-alueelle
VAIKUTUSAIKA: löylyjen ajan / 5-15 min



KAHVINAAMIO  KUORIVA JA ELVYTTÄVÄ

Kahvi on loistava naamioiden raaka-aine, sillä se kiinteyttää ja kirkastaa tehokkaasti väsynyttä ihoa. Kofeiini vilkastaa ihon pintaverenkiertoa, vähentää turvotusta sekä saa sen näyttämään heti hyvinvoivalta ja heleältä. Kahvinporoja sekoitetaan sopivassa suhteessa esim. jugurttiin tai hunajaan, sillä yksinään niitä on hankalampi käyttää naamiona. Parhaimpia ovat kahvinporot, jotka on käytettyjä; eivät raavi ihoa liikaa. Naamion annetaan vaikuttaa ja lopuksi hierotaan kevyesti ihoa pyörivin liikkein. Muista, että kahvinporot sotkevat hieman, joten paras paikka lopuksi tehtävälle hieromiselle on joko suihku tai lavuaarin läheisyys. HUOM! Kannattaa kokeilla kuorintaa myös kämmeniin ja jalkoihin.

TARVISET: 1-2 rkl hunajaa, 1-2 tl (märkiä) kahvinporoja, haluteassasi luraus luonnonjugurttia
TEE NÄIN: Säästä kahvinporot kahvitteluhetkestä ja sekoita mukaan muut ainekset. 
VAIKUTUSAIKA: löylyn ajan / 5-15 min ja lopussa kevyt hierominen.










MAUSTEINEN NAAMIO PUOLUKASTA JA KANELISTA PUHDISTAVA JA KIRKASTAVA

Pirteä ja ihanan mausteinen naamio syntyy kanelista ja puolukasta. Hapokkaan kirpeähkö naamio toimii rasvaisen ihon raikastajana sekä samean ihon kirkastajana. Puolukan hedelmähapot, runsas C-vitamiinipitoisuus sekä bentsoehappo, kuorii luonnollisesti ihoa. Kaneli vähentää tulehduksia, aktivoi pintaverenkiertoa sekä syväpuhdistaa ihohuokosia. Naamio kannattaa tehdä saunomisen jälkeen puhtaalle iholle. Lämpö avaa ihohuokosia, jolloin naamion virkistävä vaikutus tehostuu.

TARVITSET: 0,5-1 dl survottuja puolukoita, 1 tl kanelia, kananmunan valkuainen, ripaus vehnä/kaurajauhoja
TEE NÄIN: Survo puolukat ja lisää joukkoon kananmunan valkuainen, joka tekee naamiolle hyvän koostumuksen. Lisää 1 tl kanelia ja muutama hyppysellinen kaura/vehnäjauhoja suurusteeksi.
VAIKUSTUSAIKA: saunan jälkeen / 15-20 min 



PERUNANAAMIO RAVITSEVA JA KIINTEYTTÄVÄ

Maailman helpoin ja ravintorikkain naamio syntyy, mistäpä muusta kuin, perunasta. Ei uskoisi, että näinkin yksinkertaisella reseptillä on monipuolisia vaikutuksia ihoon. Peruna sisältää paljon kivennäisaineita sekä huimasti C-vitamiinia ja toimii ikään kuin edullisena Q10-korvikkeena. Peruna supistaa ihohuokosia sekä uudistaa ihosolukkoa. Se auttaa tasoittamaan ryppyjä ja estää ihon vanhenemista. Perunan kivennäisaineet vahvistavat ihoa ja tekevät siitä elastisemman. Peruna toimii myös talin erityksen tasapainottajana sekä kiillon vähentäjänä. Perunanaamion voi ehkäpä luokitella yhdeksi suomalaisimmaksi asiaksi, mitä maailmalta löytyy! :-) 

TARVISET: 2 pientä perunaa
TEE NÄIN: keitä 1 peruna ja soseuta se. Raasta toinen peruna muussin sekaan ja levitä kasvoille.
VAIKUTUSAIKA: 15-20 min


AVOKADONAAMIO KOSTEUTTAVA JA RAVITSEVA

Avokado on varsinaista kauneusruokaa sen erinomaisen rasvapitoisuuden ansiosta. Ylikypsyneet avokadot sisältävät superpaljon luontaisia öljyjä, jotka kosteuttavat tehokkaasti kasvojen ihoa sekä silmien ympärystöä. Avokado toimii tehohoitajana niin iholle kuin hiuksillekin.

TARVITSET: ylikypsää avokadoa, luraus hunajaa
TEE NÄIN: muussaa avokado ja lisää joukkoon luraus hunajaa rakennetta antamaan.
VAIKUTUSAIKA: mitä pidempi, sen parempi; 15-20min


PAPAIJANAAMIO KUORIVA (ILMAN RAKEITA)

Kypsä papaija sisältää runsaasti papaiini-entsyymiä, joka toimii superkuorijana. Papaijassa kuoriva vaikutus perustuu hankaavan liikkeen sijasta papaiinin kuivaa ihosolukkoa irroittavaan vaikutukseen. Raikastaa ja virkistää ihoa.

TARVITSET: kypsä papaija
TEE NÄIN: muussaa mössöksi esimerkiksi sauvasekoittimella ja levitä kasvoille
VAIKUTUSAIKA: 10-15min



KAURAINEN OLIIVIÖLJY-JOGURTTINAAMIOKOSTEUTTAVA

Luonnonjogurtti tasapainottaa ja kosteuttaa ihoa. Oliiviöljy ravitsee. Älä tee tätä saunassa, jugurtti eltaantuu nopeasti lämmöstä!

TARVITSET: 1 rkl kaurahiutaleita, 1 rkl oliiviöljyä sekä 1 rkl luonnonjugurttia
TEE NÄIN: sekoita kaikki ainekset keskenään
VAIKUTUSAIKA: saunan jälkeen / 5-10 min

SUPER-VINKKI: SITRUUNA


Voit lisätä halutessasi hieman sitruumamehua naamioon. Sitruuna sisältää paljon AHA-happoja, joilla on kuoriva ja erittäin kirkastava vaikutus. Sitruunamehu voi olla myös hyväksi maksaläiskien vaalentamisessa. Muista, että sitruunamehun hapokkuus voi ärsyttää ihoa.



Ihanaa hemmotteluhetkeä! :-)

-Jonna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän :-)